NA KOLEJNY SEZON TO BĘDZIE ZAKUP NR 1!!!! POLECAM
NA KOLEJNY SEZON TO BĘDZIE ZAKUP NR 1!!!! POLECAM
Colostrum dar natury
COLOSTRUM to jedna z najcenniejszych i najszlachetniejszych substancji na świecie jakie dała nam matka natura, a zarazem jeden z najstarszych produktów naturalnych. Zawiera ono bowiem aż ponad 250 naturalnych związków chemicznych o prawie 40-krotnie zwiększonym udziale biologicznie aktywnych składników od colostrum człowieka. W odróżnieniu od mleka, colostrum zawiera tylko śladowe ilości laktozy, dlatego przeważnie tolerują je również osoby z nietolerancją laktozy.
Co to jest colostrum?
Colostrum inaczej siara czy młodziwo jest to pierwsze mleko krowy, powstające zaraz po narodzinach cielęcia po to, aby zwierzę nabyło pasywną odporność. Badania genetyczne krowiego colostrum dowiodły, że związki wchodzące w jego skład są identyczne jak w colostrum ludzkim. Najbardziej wartościowe Colostrum zbierane jest do 12 godzin od narodzenia cielaka.
Substancje zawarte w Colostrum nie występują w tak wysokiej koncentracji w żadnym innym produkcie pochodzenia naturalnego. Jest to produkt całkowicie naturalny, a jednocześnie silniej działający niż substancje syntetyczne, co dla naszego organizmu i skóry jest zbawienne.
Jakość Colostrum LR
O skuteczności Colostrum decyduje jego jakość!
COLOSTRUM LR powstaje w wyniku opatentowanego, łagodnego tzw. zimnego procesu produkcji, dzięki któremu zachowuje wszystkie substancje korzystne dla zdrowia. Od 43 stopni Celsjusza białka ulegają degeneracji i może dojść do utraty wartościowych substancji. Może tak się stać również w przypadku, jeśli colostrum nie pochodzi z pierwszego lub drugiego dojenia w ciągu 12 godzin od narodzin. COLOSTRUM LR pochodzi wyłącznie z pierwszych godzin, posiada atesty i systematycznie jest badane przez niezależny instytut badawczy SGS Institut Fresenus.
Colostrum jest naturalnym środkiem dla wzmocnienia systemu immunologicznego.
Co zawiera colostrum?
Witaminy (A, B-kompleks, C, D3, E), kwas foliowy
Koenzym Q10
Minerały i pierwiastki śladowe (wapń, fosfor, miedź, żelazo, selen, chrom, cynk, sód, potas, magnez)
Laktoferyna - proteina transportująca żelazo do czerwonych ciałek krwi i pomagająca w pozbyciu się wirusów i szkodliwych bakterii.
Aminokwasy - 19 aminokwasów, co ma istotny wpływ na dostarczenie pełnowartościowego budulca, szczególnie w okolicznościach stymulacji układu odpornościowego. Aminokwasy są ważne dla metabolizmu i odnowy komórek organizmu.
Czynniki wzrostu (IGF i TGF) - stymulują prawidłowy wzrost i wspomagający leczenie starych zranień skóry, mięśni i innych tkanek. Czynnik wzrostu wspomaga też spalanie tłuszczu u osób stosujących dietę odchudzającą.
Immunoglobuliny (IgA, IgD, IgE, IgG, IgM) - są to proteiny odpowiadające za odporność i sprawujące funkcję przeciwciał. Immunoglobulina G (IgG) stanowi neutralizator bakterii i toksyn obecnych we krwi i systemie limfatycznym. Immunoglobulina M (IgM) wyłapuje z zewnątrz i wiąże wirusy obecne w układzie krążenia. Immunoglobuliny D i E (IgD i IgE) transportują substancje z krwi i stymulują ich działanie przeciwalergiczne. W wysokiej jakości preparatach z colostrum znajduje się minimum 16% immunoglobulin;
Hormon wzrostu – jest to hormon, dzięki któremu procesy starzenia się organizmu zostają spowolnione;
Leukocyty – to białe krwinki pobudzające produkcję interferonu, czyli proteiny, która hamuje reprodukcję wirusów;
Enzymy – colostrum posiada w składzie aż trzy różne enzymy o właściwościach utleniających bakterie;
Colostrum jest zalecane szczególnie w przypadku:
Dawkowanie: 2 dziennie x 1 kapsułka. Popijać tylko zimnymi lub letnimi napojami, najlepiej wodą.
Wyprodukowany w Niemczech.
Więcej na temat Colostrum znajdziesz tutaj:
Jak naturalnie zwiększyć odporność
Substancje czynne zawarte w Colostrum
Immunoglobuliny, laktoferyna i czynniki wzrostu zawarte w Colostrum
Czy Colostrum może być alternatywą dla szczepień przeciw grypie
Immunoglobuliny to złożone frakcje białkowe. To „inteligentne” cząsteczki. Działają jak strażnicy, bo nadzorują cały organizm pod kątem przenikania obcych, niebezpiecznych składników i substancji. Rozpoznają intruzów takich jak: wirusy, bakterie, antygeny. Kiedy rozpoznają intruza, przekazują informację innym komórkom, które go następnie unieszkodliwiają. Zatem szybkie rozpoznanie to warunek, aby organizm mógł odpowiednio reagować i chronić się. Immunoglobuliny to pamięć systemu odpornościowego. Zapamiętują na całe życie każdy wrogi kontakt. Krążą w układzie krwionośnym i limfatycznym, mogą opuszczać krwiobieg, znajdują się na błonach śluzowych i w tkance łącznej.
Immunoregulatory regulują całą odporność organizmu. To bardzo skuteczne cząsteczki, tzn. działają w najmniejszych ilościach lub stężeniu. Odporność to bardzo złożony i kompleksowy proces. Aby skutecznie bronić się np. przed infekcjami wirusowymi, organizm musi reagować bardzo szybko, gdyż wirusy i bakterie podwajają swoją liczbę w organizmie w ciągu paru minut. Jednak ta odpowiedź immunologiczna musi być też w odpowiednim czasie zakończona, w przeciwnym razie nadaktywny układ odpornościowy może prowadzić do alergii. Wówczas organizm reaguje na nieszkodliwe substancje takie jak pyłki traw przesadną odpowiedzią immunologiczną (katar, kaszel, a nawet astma). Jeśli układ immunologiczny nie jest właściwie regulowany, może również atakować komórki i tkanki własnego organizmu.
Czynniki wzrostu to substancje przekaźnikowe wytwarzane przez komórki w celu przekazywania informacji innym komórkom. Czynniki wzrostu pobudzają komórki do wzrostu i różnicowania się. Odgrywają ważną rolę w pierwszym rzędzie w rozwoju i dojrzewaniu organizmu, ale również później w czasie regeneracji np. po obciążeniu fizycznym. Szczególnie w tkankach, które narażone są na duże obciążenie, takich jak błony śluzowe dróg oddechowych, powierzchnia jelita lub skóra, czynniki wzrostu regulują stale niezbędny proces odnowy.
Skład: 77% sproszkowane colostrum krowie odtłuszczone, żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych), barwnik (dwutlenek tytanu).
Skład: patrz etykieta
Twoja opinia może być pierwsza.