Uwaga!
Colostrum dar natury
COLOSTRUM to jedna z najcenniejszych i najszlachetniejszych substancji na świecie jakie dała nam matka natura, a zarazem jeden z najstarszych produktów naturalnych. Zawiera ono bowiem aż ponad 250 naturalnych związków chemicznych o prawie 40-krotnie zwiększonym udziale biologicznie aktywnych składników od colostrum człowieka. W odróżnieniu od mleka, colostrum zawiera tylko śladowe ilości laktozy, dlatego przeważnie tolerują je również osoby z nietolerancją laktozy.
Co to jest colostrum?
Colostrum inaczej siara czy młodziwo jest to pierwsze mleko krowy, powstające zaraz po narodzinach cielęcia po to, aby zwierzę nabyło pasywną odporność. Badania genetyczne krowiego colostrum dowiodły, że związki wchodzące w jego skład są identyczne jak w colostrum ludzkim. Najbardziej wartościowe Colostrum zbierane jest do 12 godzin od narodzenia cielaka.
Substancje zawarte w Colostrum nie występują w tak wysokiej koncentracji w żadnym innym produkcie pochodzenia naturalnego. Jest to produkt całkowicie naturalny, a jednocześnie silniej działający niż substancje syntetyczne, co dla naszego organizmu i skóry jest zbawienne.
Jakość Colostrum LR
O skuteczności Colostrum decyduje jego jakość!
COLOSTRUM LR powstaje w wyniku opatentowanego, łagodnego tzw. zimnego procesu produkcji, dzięki któremu zachowuje wszystkie substancje korzystne dla zdrowia. Od 43 stopni Celsjusza białka ulegają degeneracji i może dojść do utraty wartościowych substancji. Może tak się stać również w przypadku, jeśli colostrum nie pochodzi z pierwszego lub drugiego dojenia w ciągu 12 godzin od narodzin. COLOSTRUM LR pochodzi wyłącznie z pierwszych godzin, posiada atesty i systematycznie jest badane przez niezależny instytut badawczy SGS Institut Fresenus.
Colostrum jest naturalnym środkiem dla wzmocnienia systemu immunologicznego.
Co zawiera colostrum?
Wyprodukowany w Niemczech.
Dawkowanie: 2 dziennie x 1 kapsułka. Popijać tylko zimnymi lub letnimi napojami, najlepiej wodą.
Probiotyk 12 wsparcie dla jelit - Aż miliard bakterii w jednej kapsułce
Ciężkostrawne produkty mogą zalegać w jelitach przez kilka tygodni, gromadzić się i uwalniać substancje toksyczne do organizmu. Konsekwencją jest coraz bardziej toksyczne środowisko w jelitach, których działanie spada o połowę, a to oznacza utrudnione i ograniczone wchłanianie substancji odżywczych z pożywienia. Jelita są najważniejszym organem odporności człowieka, dlatego ich prawidłowe działanie jest tak ważne. Dbanie o dobry stan jelit oraz świadomy sposób odżywiania jest podstawą zdrowia.
Antybiotyki mają za zadanie niszczyć w jelitach groźne bakterie, ale nie potrafią rozróżnić typu bakterii, więc niszczą je wszystkie. Dlatego tak ważne jest wsparcie jelit dobrym probiotykiem.
OPATENTOWANY PROCES PRODUKCJI
Probiotyk 12 posiada jedyne w swoim rodzaju, opatentowane mikrokapsułki, które chronią bakterie przed kwasami podczas krytycznej fazy przejścia przez żołądek.
Probiotyk 12 jest wzbogacony o wspomagający prebiotyk czyli składnik jedzenia, który nie można strawić, a który zapewnia bakteriom probiotycznym substancje odżywcze i wspiera ich prawidłowy rozwój i aktywność oraz wspomaga naturalną równowagę flory bakteryjnej jelit.
European Patent EP2228067 - treść patentu : kliknij TUTAJ
Fragmety patentu:
"Produkt ten składa się z probiotycznych mikroorganizmów i podlega zastosowaniu zgodnie z zaleceniami komisji ekspertów ds. Bakterii Kwasu Mlekowego Organizacji FAO (Food and Agriculture Organization) oraz WHO (Word Heath Organisation) z 2001 r. W zaleceniach tych jest mowa o “żyjących mikroorganizmach, które dostarczane w wystarczającej ilości, mają korzystny wpływ na stan zdrowia organizmu”.
Wg powyższych zaleceń jako probiotyki pojmowane są substancje odżywcze, wspierające rozwój pożądanych mikroorganizmów w jelicie grubym oraz poprzez zastosowanie doustne wspierają tworzenie się flory bakteryjnej w jelicie grubym. Równocześnie mogą przyczynić się do zahamowania wzrostu zalążków niepożądanych bakterii. Istnieje również przypuszczenie, że bakterie probiotyczne mogą powstrzymać lub opóźnić symptomy alergiczne.
Długoletnie obserwacje kobiet w ciąży, którym podawano probiotyki, pokazały, że ich dzieci zdecydowanie rzadziej zapadają na alergie skórne i katar sienny ( źródło: „Lancet” 2003). W krajach uprzemysłowionych, gdzie powszechnie stosuje się chemiczne środki czystości, w ostatnich dziesięcioleciach przy zdecydowanym spadku zachorowań na choroby zakaźne odnotowano dramatyczny wzrost chorób o podłożu alergicznym. Dlatego podawanie probiotyków niemowlętom może przyczynić się do zwiększenia sprawności ich systemu odpornościowego. Udowodniono, że naturalne funkcje obronne błony śluzowej jelita u pacjentów z alergiami są uszkodzone i łatwiej przepuszczają składniki pożywienia mające działanie alergiczne. Dlatego leczenie ma za zadanie przywrócenie nieprzepuszczalności błony śluzowej jelita. Badania pokazały, że dzieci matek chorujących na alergie (atopowe zapalenie skóry, katar sienny, astma), którym na 4 tygodnie przed porodem i 6 miesięcy po podawano probiotyki z Lactobacillus Rhamnosus, w większości przypadków nie odziedziczyły po matkach alergii.
Podsumowując można stwierdzić, że probiotyki można stosować zarówno profilaktycznie jak do leczenia reakcji alergicznych. Mają również wpływ na system odpornościowy i mogą działać przeciwreumatycznie i przeciwnowotworowo. To szerokie spektrum działania probiotyków jest każdorazowo uzależnione od organizmu i flory bakteryjnej danej osoby.
Skuteczność zastosowania probiotyków zostało już wielokrotnie opisane w terapiach infekcji dróg oddechowych i osłabionej perystaltyki jelit. Ponadto kombinacje pojedynczych probiotyków przyczyniają się do przedłużenia życia mikroorganizmów w przewodzie pokarmowym.
Ponieważ bakterie dostarczane w probiotykach są niszczone przez kwasy żołądkowe docierają do jelita w mocno ograniczonym zakresie i niniejszy patent ma za zadanie dostarczenie takiej kombinacji probiotyków, która z jednej strony może być przechowywana przez dłuższy czas w nieuszkodzonym stanie, a z drugiej jest odporna na działanie kwasów żołądkowego i żółciowego. W związku z tym skład mieszanki probiotycznej zawiera co najmniej 12 probiotycznych mikroorganizmów, przy czym musi być to co najmniej 6 szczepów bakrterii Lactobacillus, co najmniej 5 szczepów bakterii Befidobacterium i co najmniej jeden szczep bakterii Streptococcus. Niniejszy patent posiada tę zaletę, że probiotyki są nie tylko odporne na kwaśne środowisko, ale i docierają do jelit nieuszkodzone i aktywne. Osadzają się w jelicie i tam rozpoczynają swoje działanie na cały organizm.
Podwójna warstwa ochronna tego probiotyku składa się z wewnętrznej warstwy proteinowej, która zabezpiecza przed zabójczym działaniem kwasów żółciowych i żołądkowych na probiotyk, oraz zewnętrznej warstwy polisacharydowej, która stabilizuje probiotyki pod względem wpływu powietrza, temperatury i wilgoci".
Optymalne uzupełnienie dla produktu Probiotyk 12 LR (Pro 12) stanowią Colostrum i żele: Aloe Vera Sivera, Aloe Vera z miodem, Aloe Vera z brzoskwinią.
Skład:
Probiotyczne kultury bakterii (12 szczepów):
Nie zawiera laktozy.
Nie zawiera glutenu.
Zawiera korzystny prebiotyk.
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka dziennie
Wyprodukowany w Niemczech.
Immunoglobuliny to złożone frakcje białkowe. To „inteligentne” cząsteczki. Działają jak strażnicy, bo nadzorują cały organizm pod kątem przenikania obcych, niebezpiecznych składników i substancji. Rozpoznają intruzów takich jak: wirusy, bakterie, antygeny. Kiedy rozpoznają intruza, przekazują informację innym komórkom, które go następnie unieszkodliwiają. Zatem szybkie rozpoznanie to warunek, aby organizm mógł odpowiednio reagować i chronić się. Immunoglobuliny to pamięć systemu odpornościowego. Zapamiętują na całe życie każdy wrogi kontakt. Krążą w układzie krwionośnym i limfatycznym, mogą opuszczać krwiobieg, znajdują się na błonach śluzowych i w tkance łącznej.
Immunoregulatory regulują całą odporność organizmu. To bardzo skuteczne cząsteczki, tzn. działają w najmniejszych ilościach lub stężeniu. Odporność to bardzo złożony i kompleksowy proces. Aby skutecznie bronić się np. przed infekcjami wirusowymi, organizm musi reagować bardzo szybko, gdyż wirusy i bakterie podwajają swoją liczbę w organizmie w ciągu paru minut. Jednak ta odpowiedź immunologiczna musi być też w odpowiednim czasie zakończona, w przeciwnym razie nadaktywny układ odpornościowy może prowadzić do alergii. Wówczas organizm reaguje na nieszkodliwe substancje takie jak pyłki traw przesadną odpowiedzią immunologiczną (katar, kaszel, a nawet astma). Jeśli układ immunologiczny nie jest właściwie regulowany, może również atakować komórki i tkanki własnego organizmu.
Czynniki wzrostu to substancje przekaźnikowe wytwarzane przez komórki w celu przekazywania informacji innym komórkom. Czynniki wzrostu pobudzają komórki do wzrostu i różnicowania się. Odgrywają ważną rolę w pierwszym rzędzie w rozwoju i dojrzewaniu organizmu, ale również później w czasie regeneracji np. po obciążeniu fizycznym. Szczególnie w tkankach, które narażone są na duże obciążenie, takich jak błony śluzowe dróg oddechowych, powierzchnia jelita lub skóra, czynniki wzrostu regulują stale niezbędny proces odnowy.
Skład: patrz etykiety produktów Colostrum, Probiotyk
Twoja opinia może być pierwsza.